Övningar och träning

För att behandla och förebygga ischias är det viktigt att du tränar. Det finns olika sorters övningar som är grundläggande: Styrka, stretch och kondition. Det är viktigt att du gör övningarna rätt så att din ischias inte förvärras.


Träning vid ischias är viktigt

Det är väldigt viktigt att träna vid ischias. Trots att det känns jobbigt då det gör ont. Men det är nämligen så att vila gör ischias värre.

Förebygga ischias

Dessutom är det viktigt att du bygger upp musklerna i din rygg så att du slipper få återfall av ischias. Ryggskador har en tendens att komma tillbaka. Därför ska du träna upp ben, mage och rygg för att förhindra på bästa sätt.

Individuella övningar

Vilka övningar som passar dig bäst beror på dig. De beror nämligen på hur ont du har, din fysiska form och de måste vara anpassade efter dig och vilken typ av ischias du har. 

Viktigt att du gör rätt

Det är också viktigt att du gör övningarna exakt rätt. Så att din ischias inte blir värre. Därför bör du få en korrekt diagnos, och därefter övningar av din ryggvärkexpert.

Träning och övningar

Försök att göra någon typ av pulshöjande motion i minst 30 minuter, tre gånger i veckan.

Olika typer av övningar

De övningar du får baseras på tre olika sorters grundövningar. Styrkeövningar, stretchövningar och pulsövningar.

Styrkan är viktig för att bygga upp musklerna runt ryggen och därmed göra det lättare för ryggen.

Stretchövningarna är viktiga för att få muskler avslappnade.

Lätta pulsövningar är viktiga för att kroppen kan då läka sig själv lättare. Dessutom får du endorfiner som fungerar smärtstillande.